CV-certifieringar, CV-böcker och CV-utbildningar

Med i ny global utbildning

September 2023. För 10:e gången ville organisationen RWA - Resume Writing Academy  som utbildar CV-experter globalt ("training world-class writers globally") ha med exempel på mitt arbete i en av deras utbildningar. 

6:e boken om CV jag finns med i

Det var fantastiskt roligt att få veta att jag även kommer finnas med i 3:e upplagan av denna internationella karriärbok (jag valdes ut även till 1:a och 2:a upplagan). Boken kom ut mars 2023.

Enbart certifierade CV-experter får skicka in bidrag.
Av de 49 CV-experter som valdes ut är vi två som fått med 4 bidrag. 
Ny CV-bok, målgrupp GenZ

Våren 2023, i mars, publicerades denna bok där jag är en av 35 certifierade CV-experter vars arbete passerat nålsögat och valts ut att vara med.
Utvald till CV-utbildning

November 2022 valdes 4 av mina CV ut att ingå i internationell utbildning. Det är bara certifierade CV-experter som får skicka in bidrag som ansvarig utbildare sedan väljer mellan. 
1 av 28 i hela världen

November 2021, äntligen fick jag beviset på att min ansökan om att förnya min MRW-certifiering godkänts. Jag är den enda utanför Nordamerika som har denna certifiering - som regelbundet måste förnyas.
Svårt läge i karriären

Maj 2021, ville CTL (amerikanskt företag som certifierar CV-experter) ha med ett av de CV jag skickat in - i kapitlet "Career Change".
Utvald till utbildning

September 2020, valdes mitt inskickade (anonymiserade) CV - som 1 av de 9 CV som ingick i den internationella utbildningen. Mitt CV fanns med i kapitlet "Maximizing School Experiences".
Utvald till bok #2

Våren 2020 fanns återigen exempel på mitt arbete med i en internationell karriärbok som fokuserar på "managers and executives". Det är otroligt roligt att på tre försök (i tuff konkurrens) få 100% utdelning, dvs. komma med i alla tre böckerna som ges ut av pionjärer/legendarer inom branschen.
Med i 2:a upplagan

När andra upplagan av internationella karriärboken "Get Noticed - Get Hired" publicerades i Februari 2019 finns prov på mitt arbete med. Cirka 100 bidrag skickades in, 10 antogs och ett av dem var mitt. I förra upplagan (se längre ner på denna sida) kom båda mina bidrag med.

Här har en av de två pionjärer och legendarer inom branschen, som publicerat böckerna, skrivit "Birgitta - It is always a please to showcase your excellent work!"
Med i ny utbildning

December 2018 valdes båda mina inskickade bidrag (=100%) ut till en internationell utbildning.
CV för 50+

September 2018 valdes 100% av mina 4 inskickade bidrag (#CV och #Linkedinprofil) ut till en internationell utbildning (webinarie/E-summit). Det var fjärde året i rad som mitt material valdes ut att ingå i internationellt utbildningsmaterial. 
Enbart ACRW- och MRW-certifierade CV-skribenter får skicka in. 


.

CV för utmanande läge

Mars 2018 valdes mina bidrag (#CV) ut till en internationell utbildning (webinarie).

Det var fjärde året i rad som jag fick inskickade CV:n utvalda att ingå i en internationell utbildning. Enbart ACRW- och MRW-certifierade CV-skribenter får skicka in. OBS! 
Distinkt CV-design

September 2017 valdes mina två bidrag (CV) ut till en master class - en internationell utbildning.

I september och november 2016 fick jag 100% inskickade CV:n antagna (av de max två som enbart ACRW- och MRW-certifierade CV-skribenter fick skicka in). 

Master i CV

Juni 2017 blev jag godkänd för min andra CV-certifiering - MRW - Master Resume Writer. Jag är nu en av totalt 20 person (globalt) som är MRW och ensam i Europa om att vara MRW.
För att klara denna certifiering krävdes:
- 5 år som professionell CV-expert
- Inskickad portfolio med 5 kunddokument (CV + brev) som granskades enligt förutbestämda kriterier av en "granskningskommittee". - Förklaring av taktik/strategi och layout till varje inskickat CV/brev.
- Uppvisande av hur kundernas CV/brev såg ut innan de anlitade cvhjälpen OCH efter (att jag skrivit deras nya CV/brev).

Utvald till ny CV-bok

I december 2015 gavs en helt ny "CV-bibel" ut i USA av branschens två pionjärer och (sedan länge) ikoner och där båda (!) mina bidrag passerade nålsögat och finns med.

Bidragen (all fakta är fiktionaliserad) valdes ut bland nästan ≈ 400 bidrag som >100 CV-skribenter skickat in. Endast 20% av bidragen, från 53 CV-experter, antogs och finns med i boken.

Först i Europa

Januari 2015 blev jag en av Europas bäst certifierade CV-experter. Därmed blev jag den första person i Europa (och den enda i Sverige) som blivit ACRW-certifierad - en oerhört krävande CV-certifiering som bl.a omfattar: CV-strategier, kundpositionering, personligt varumärke i CV m.m. I hela världen finns cirka 100 ACRW. Efter certifieringen handplockade ansvarig lärare mig till sitt exklusiva team av CV-skribenter som arbetar med exekutiva kunder (VD, CEO, CFO, CTO osv) runtom i världen.