Därför blev jag professionell CV-expert

Fem veckor innan jag skulle återvända från min föräldraledighet ringde min chef och berättade att jag skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist.
 
Även om jag hade klarat mig igenom två olika uppsägningsrundor där det ibland kändes som att ’hela havet stormar’, blev det en chock att bli av med jobbet. Hur skulle jag som ganska ny förälder få ett nytt jobb?
 
Jag sökte och fick jobb som konsult på ett globalt telekombolag med kontor i Köpenhamn. Trots att jag trivdes jättebra valde jag något år senare att istället söka nytt jobb i Sverige. Den här gången på ett globalt bolag i Lund. Efter några år sökte jag mig vidare till ett litet svensk uppstart-bolag.

Vi hann flytta in i helt nyrenoverade lokaler och jobba där i 3 veckor innan ägarna la ner bolaget, plötsligt var jag utan jobb. Igen. Vad skulle jag göra den här gången?
 
Genom åren hade kollegor och vänner bett mig hjälpa dem med att granska deras ansökningar. Det var så jag fick idén att börja jobba som professionell CV-expert.
 
Varför inte utnyttja mina erfarenheter av att själv framgångsrikt ha bytt karriär ett par gånger, skrivit många ansökningar (CV och personligt brev), kommit på många intervjuer – samt hjälpt andra med deras ansökningar?

Min allra första CV-kund blev kallad på intervju, det var över 500 sökande till den enda tjänsten. Min andra kund fick jobb med hjälp av det CV och personliga brev jag skrivit åt denna person.

Nu har det gått många år sedan jag startade mitt företag CVhjälpen och jag har skrivit 300+ CV, Linkedin-profiler, konsult-CV och personliga brev åt kunder både i Sverige och runtom i världen. Det låter kanske som en klyscha, men det är fantastiskt roligt att varje vecka kunna göra skillnad i människors liv.
 
Utöver att arbeta på allt från små startup-grundade bolag till stora globala bolag, där jag haft daglig kontakt med kollegor i Kina, USA, Finland, Danmark och många andra länder, har jag även bott nästan 5 år utomlands, i Kanada, Danmark, USA och Australien.
 
Idag har jag hela världen som arbetsfält och får jobba med det jag är bäst på; skriva professionella CV och personliga brev som ”sticker ut” på både svenska och engelska till mina kunder.